2013. december 29., vasárnap

Keleti csirkemell


... van, hogy az ember, csak valami könnyű ételt kíván. Ilyen ez az étel.
Garantálom, hogy a csirkemell, nagyon omlós marad benne (ha jól készíted el).
Vegán étrendbe is beilleszthető, tofuval, vagy szójával. 


Elkészítéshez szükséges:
4 szelet csirkemell
húspác (amit szeretsz, vagy ami van otthon)
4 evőkanál rizsliszt
petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Hűtőben található zöldségek.
(Használható zöld hüvelyű bab, borsó, brokkoli, karfiol,
gomba, sárgarépa, zeller, cukkini, stb.)
Én az alábbiakat használtam:
1 sárgarépa
1 kis cukkini 
3 gomba

Ízesítéshez:
szójaszósz
worcestershire szósz
bors

ízlés szerint chili paprika
Elősütéshez zsiradék (olaj, vaj vagy zsír)


ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított csirkemelleket bepácoljuk. 
( Pácoláshoz egy indiai fűszerkeveréket szoktam használni, Tandoori Masala névre hallgat.
Kicsit csípős, pikáns ízű fűszerkeverék. Bármelyik nagyobb áruházban kapható.
A fiamnak, egyszerű ételízesítővel pácolom a húst.)
Minimum 10 percig pácoljuk. 
A pácolás végén, szeletenként 1 evőkanál rizsliszttel szórjuk meg a húsokat.




2. A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk. 
( A sárgarépát vékony csíkokra, úgynevezett julienne-re vágtam. 
Gombát felszeleteltem, cukkinit negyedelt szeletekre vágtam.) 
Kevés forró vajon, a húsokat elősütjük 
(mindkét oldalára kérget sütünk, lehetőleg egy fordítással.)


3. Mikor az elősütés kész, rátesszük a szeletelt vöröshagymát, 
zúzott fokhagymát, és a szeletelt gombát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Ízesítjük szójaszósszal, worcestershire szósszal, sóval, őrölt borssal.
Aki szereti, tegyen bele egy kis chili paprikát.
Fedő alatt 10-12 percig pároljuk.



4. Adjuk hozzá a többi zöldséget ( sárgarépa, cukkini ), és a zöldségek puhulásáig,
tovább pároljuk fedő alatt.


5. Egy sűrű, méz szerű mártást kell hogy kapjunk.
A főzés végén, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és összeforraljuk.


6. Tálalhatjuk rizzsel, vagy tésztával.
Én tojásos rizzsel tálaltam.



Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése