... van, hogy az ember, csak valami könnyű ételt kíván. Ilyen ez az étel.
Garantálom, hogy a csirkemell, nagyon omlós marad benne (ha jól készíted el).
Vegán étrendbe is beilleszthető, tofuval, vagy szójával.
Elkészítéshez szükséges:
4 szelet csirkemell
húspác (amit szeretsz, vagy ami van otthon)
4 evőkanál rizsliszt
petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Hűtőben található zöldségek.
(Használható zöld hüvelyű bab, borsó, brokkoli, karfiol,
gomba, sárgarépa, zeller, cukkini, stb.)
Én az alábbiakat használtam:
1 sárgarépa
1 kis cukkini
3 gomba
Ízesítéshez:
szójaszósz
worcestershire szósz
bors
só
ízlés szerint chili paprika
Elősütéshez zsiradék (olaj, vaj vagy zsír)
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított csirkemelleket bepácoljuk.
( Pácoláshoz egy indiai fűszerkeveréket szoktam használni, Tandoori Masala névre hallgat.
Kicsit csípős, pikáns ízű fűszerkeverék. Bármelyik nagyobb áruházban kapható.
A fiamnak, egyszerű ételízesítővel pácolom a húst.)
Minimum 10 percig pácoljuk.
A pácolás végén, szeletenként 1 evőkanál rizsliszttel szórjuk meg a húsokat.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk.
( A sárgarépát vékony csíkokra, úgynevezett julienne-re vágtam.
Gombát felszeleteltem, cukkinit negyedelt szeletekre vágtam.)
Kevés forró vajon, a húsokat elősütjük
(mindkét oldalára kérget sütünk, lehetőleg egy fordítással.)
3. Mikor az elősütés kész, rátesszük a szeletelt vöröshagymát,
zúzott fokhagymát, és a szeletelt gombát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Ízesítjük szójaszósszal, worcestershire szósszal, sóval, őrölt borssal.
Aki szereti, tegyen bele egy kis chili paprikát.
Fedő alatt 10-12 percig pároljuk.
4. Adjuk hozzá a többi zöldséget ( sárgarépa, cukkini ), és a zöldségek puhulásáig,
tovább pároljuk fedő alatt.
5. Egy sűrű, méz szerű mártást kell hogy kapjunk.
A főzés végén, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és összeforraljuk.
6. Tálalhatjuk rizzsel, vagy tésztával.
Én tojásos rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése