2013. december 29., vasárnap

Paradicsomos-fetás fasírt


... egy műsorban láttam, és kicsit tovább gondoltam.
Vegán lelkületűek, zabfasírtból is elkészíthetik.
A megmaradt fasírtot és mártást, remekül fel lehet használni. Lásd a recept végén.

Elkészítéshez szükséges:

0,5 kg darált sertéshús
10 dkg fetasajt
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa
5 dl paradicsomlé
1 doboz sűrített paradicsom
zsemlemorzsa
oregánó

bors
cukor
olaj

ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított sárgarépát, hosszában negyedeljük. Egy tepsibe kevés olajat teszünk, és a répákat közepes hőmérsékletű sütőben, elkezdjük sütni.


2. Ameddig a répa sül, elkészítjük a fasírtot. 
Fél fej apróra vágott vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés olajon dinsztelünk.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, 1 tojást, oregánót, sót, borsot, és egy kevés zsemlemorzsát.  
(Sózásnál vegyük figyelembe, a sajt sósságát.)
( A segítség elmaradhatatlan, ha ilyen szuper dolgot kell csinálni.)


3. Mikor jól eldolgoztuk a húst, hozzá adjuk a kockára vágott fetasajtot, 
és óvatosan eldolgozzuk.
(Lehetőleg a sajt ne törjön össze.)



4. A sült répát kivesszük egy tálba, és a helyére tesszük a húst. 
1 dl vizet öntünk mellé, és fóliával lefedjük. 
Közepes lángon, 15 percig sütjük a sütőben.



 5. 15 perc sülés után, eltávolítjuk a fóliát, és visszatesszük a sütőbe.


6. A maradék hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon dinszteljük.
( Ha van egy kis kolbász, vagy egyéb zsiradék, az a legjobb.)
Amikor üvegesre pirul, hozzáadjuk a paradicsom pürét, és a paradicsomlevet.
Oregánóval, sóval, borssal ízesítjük. Ha nagyon savas, egy kis cukorral harmonizáljuk az ízeket.




7. A paradicsomos mártást addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni.
A sütőből kivesszük a húst, és mellé öntjük a paradicsom mártást, és visszatesszük a sárgarépákat.



8. A hús pirulásáig a sütőben sütjük.
(A szaft besűrűsödik, és finom sűrű mártássá válik.)


9. Főtt spagettire mártást kanalazunk, ráfektetjük a szeletelt fasírtot, 
és mellé adjuk a sárgarépát.



Jó étvágyat!

Íme egy elhasználási mód, ha marad belőle.

1.  Pizza tésztát dagasztunk ( 1 rész rétesliszt, 2 rész búzaliszt, felfuttatott élesztő, só, pici cukor.).
A megmaradt paradicsomos mártást rákenjük a kinyújtott tésztára,
és rátesszük az összevágott fasírtot, és sárgarépát. Kukoricával, gombával, vagy egyéb feltéttel gazdagítjuk.



2. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és tejfölt, paprikát teszünk rá.



3. Magas hőfokon, pirosra sütjük.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése