2013. december 31., kedd

Sült hús, sütő zacskóban


... amikor nincs idő, a gáztűzhely mellett posztolni. :)

Elkészítéshez szükséges:
40 dkg sertéshús ( lehetőleg egy darabban )
4 közepes burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 alma
fűszersó
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A sütőzacskóba beletesszük a megmosott, előkészített húst, hosszában negyedelt burgonyát.
Az almát négybe vágjuk, és eltávolítjuk a magházat (héját nem). Ezt is a sütőzacskóba tesszük, és hozzá adjuk a durvára vágott vöröshagymát, és a fokhagymát. 
Az egészet megszórjuk gazdagon fűszersóval, borssal, és összerázzuk.
( Olaj, víz, stb, nem kell, mert az alapanyagot fognak elegendő levet ereszteni.)
A zacskót lezárjuk (bekötjük), és hústűvel megszúrjuk a zacskót, 8-10 helyen.




2. Közepes lángon, addig sütjük, amíg a burgonya pirosra sül
 ( kb. 60 perc, a hús méretétől függően).



3. 5-10 perc pihentetés után tálaljuk az ételt. 
Hozzá adhatunk bármilyen mártást, savanyúságot.


Jó étvágyat!

Tipp a maradék elhasználásához, klikk ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése