2014. január 21., kedd

Almás leveles


... gyorsan elkészíthető, és sokáig friss marad.

Elkészítéshez szükséges:
1 csomag fagyasztott leveles tészta 
(Ne felejtsük el a hűtőből kivenni, legalább 30 perccel a  sütés előtt.)
2 alma
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál cukor vagy méz
2 tojás sárgája


ELKÉSZÍTÉS

1. A meghámozott almát lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot/mézet, fahéjat, és elkeverjük.
Ízlés szerint tehetünk bele egy baracklekvárt, vagy reszelt narancs, vagy citrom héjat, 
(Ehhez a feladathoz, mindenképpen vegyünk igénybe segítséget.)


2. A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőle.



3. Az almás keverékhez, annyi zsemlemorzsát teszünk, hogy az alma levét felszívja.
(Fokozatosan adjuk hozzá, nehogy túlságosan kemény legyen.)
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük (gáztűzhely esetén, 3/4 láng).
A tészta lapok szélét megkenjük a felvert tojás sárgájával, és bele tesszük a tölteléket.
( Nekem kevesebb volt az almám, így a maradékba baracklekvárt tettem.)


4. A tészta szélét ráhajtom a töltelékes részre, és lenyomkodom.


5. A lenyomkodott részt felhajtjuk, és sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük.
( Én a lekvárosnál, a hajtási oldalt alulra tettem, így meg tudtam különböztetni.)



6. A háromszögek tetejét tojással megkenjük, és villával megszúrjuk.
Az előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük ( kb. 15-20 perc)
Sütés végén, ha van rá lehetőség, pihentetjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése