2014. január 21., kedd

Gombás mártásban párolt csirke


... Aki szereti a szaftos ételeket, annak ez biztosan ízleni fog.

Elkészítéshez szükséges:
4 db csirkemell, vagy csirkecomb
8 fej gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 szár póréhagyma
5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
pár szelet sonka és bacon szalonna
petrezselyemzöld
1 kápia paprika
Worcestershire szósz
liszt
ételízesítő
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított csirkehúst, kevés lisztbe megforgatjuk, és kevés forró vajon elősütjük.
(Villával nem szurkáljuk, csak fogóval fordítjuk a húsokat.)




2. A csíkokra vágott szalonnát, kevés vajon sütni kezdjük, majd hozzá adjuk a sonka csíkokat.



3. A gombát és a hagymákat, vékony szeletekre vágjuk.




4. Mikor kiolvadt a zsírja a szalonnának, és megbarnult a sonkával együtt, egy szűrővel kiszedjük egy kis tálra. A visszamaradt zsiradékra rátesszük a szeletelt gombát.


5. Amikor a gomba vizet enged, rátesszük a szeletelt hagymákat, és a zúzott fokhagymát.



6. A hagymát elkeverjük a gombával, és felöntjük a tejszínnel.


7. A tejszínes mártásba visszatesszük az elősütött húsokat, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Worcestershire szósszal ízesítsük.
( Ha szükséges, annyi vizet öntsünk hozzá, hogy a húsokat ellepje).
Fedő alatt 15-20 percig pároljuk. 
(Ennyi idő alatt, a mártás elforrja a levének egy részét, és besűrűsödik.)


8. Mikor a hús már omlós, adjuk hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát, 
és a pörcösödött szalonna egy részét, majd összeforraljuk.


9. Orsó tésztával tálaljuk. A tetejét megszórjuk a megmaradt szalonnával.
Mellé tejfölt kínálunk.


..és hogy mennyire finom?!?!? :)




Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése