2014. január 28., kedd

Lusta-süti


... ha nagyon egyszerűt akarsz készíteni, akkor ez az! 
Egy sütemény, amit nem lehet elrontani. :)
.... és hogy mennyire egyszerű?!?!? Törpikém volt a Mester, és meg a kukta! ;)

Elkészítéshez szükséges:

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
6 g sütőpor (fél csomag)
2 tojás
1,3 dl tej
25 dkg gyümölcs (friss, fagyasztott, vagy befőtt is megfelel)
30 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS


1. Lisztet, porcukrot, sütőport és a sót, egy tálba szitálom, majd jól elkeverem.
Egy tepsit (kb. 30x20cm) vastagon kivajazok a vaj felével


2. A gyümölcsöket megtisztítom, és apró darabokra vágom.


3. A tojást, vaníliás cukrot, kevés reszelt citromhéjat tejjel elkeverünk, majd hozzá adjuk a maradék vajat (megolvasztva).


4. A kivajazott tepsibe beleszórjuk a lisztes keverék felét, majd rászórjuk a túrót, majd a gyümölcsöt.


5. A gyümölcs tetejére szórjuk a maradék lisztes keveréket, és végül ráöntjük a tojásos masszát.
(Óvatosan megrázogatjuk a tepsit, így egyenletesen eloszlik a tartalma.)
25-30 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, 200-210 °C-ra ( gázos sütőnél 3/4 láng).


(30 perc pihentetés után, a liszt felszívja a tojásos masszát. 
Nem kell megijedni, ha nem mindenhol .... sütés közben "átalakul" majd az egész. )


7. A pihentetést követően, a sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt, aranybarnára sütjük.
(Mikor barnulni kezd a teteje, megszórtam barna cukorral, 
ami kellemesen roppanós marad a tetején.)


8. Sütés után, 15-20 percet pihentetjük (ha kibírjuk), majd felszeleteljük.
Tányérra rendezzük, és porcukorral megszórva tálaljuk. Mellé gyümölcs öntetet, vagy lekvárt kínálunk.





Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése