2014. január 28., kedd

Párolt hústekercs


.... gyorsan előkészíthető, és elkészíthető.
     Nem használunk semmi zsiradékot, így diétához ideális.
     Kihűtve, felvágottként is felhasználható, szendvicsbe.

Elkészítéshez szükséges:

2 csirkemell ( használható sertéshús is )  
fűszersó

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemelleket nyitott szeleteléssel előkészítjük, majd kilapítjuk.



2. Az előkészített húsokat, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
(Én a Törpike részét ételízesítővel szórtam meg, a miénket pedig egy csípős, indiai fűszerrel.)
Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a hús, nagyon sok sót  vesz fel.



3. A fűszerezett hús szeleteket feltekerjük, és egy darab folpackra tesszük.
A két végét szaloncukor módjára, szorosan feltekerjük.
A végeit alá hajtjuk.





4. Egy wok-ban vizet forralunk. Rátesszük a bambusz párolót.
A belsejébe egy ruhát teszünk. 



5. A húsokat fóliába tekerjük (azonos módon, mint a folpackal), és betesszük a párolóba. Forró gőzben lefedve, 30 percig pároljuk.
( Közben figyeljük, nehogy elpárologjon az összes víz.)



6. Párolás után, kivesszük a tekercseket, és eltávolítjuk a fóliát (folpackot nem).
Egy tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.


7. Miután kihűlt, 8 mm körüli szeletekre vágjuk.
Tálalhatjuk gyümölcs mártással, párolt rizzsel, vagy egyszerűen szendvicsbe tehetjük.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése