.... gyorsan előkészíthető, és elkészíthető.
Nem használunk semmi zsiradékot, így diétához ideális.
Kihűtve, felvágottként is felhasználható, szendvicsbe.
Elkészítéshez szükséges:
2 csirkemell ( használható sertéshús is )
fűszersó
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkemelleket nyitott szeleteléssel előkészítjük, majd kilapítjuk.
2. Az előkészített húsokat, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
(Én a Törpike részét ételízesítővel szórtam meg, a miénket pedig egy csípős, indiai fűszerrel.)
Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a hús, nagyon sok sót vesz fel.
3. A fűszerezett hús szeleteket feltekerjük, és egy darab folpackra tesszük.
A két végét szaloncukor módjára, szorosan feltekerjük.
A végeit alá hajtjuk.
4. Egy wok-ban vizet forralunk. Rátesszük a bambusz párolót.
A belsejébe egy ruhát teszünk.
5. A húsokat fóliába tekerjük (azonos módon, mint a folpackal), és betesszük a párolóba. Forró gőzben lefedve, 30 percig pároljuk.
( Közben figyeljük, nehogy elpárologjon az összes víz.)
6. Párolás után, kivesszük a tekercseket, és eltávolítjuk a fóliát (folpackot nem).
Egy tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
7. Miután kihűlt, 8 mm körüli szeletekre vágjuk.
Tálalhatjuk gyümölcs mártással, párolt rizzsel, vagy egyszerűen szendvicsbe tehetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése