... egy fincsi vacsi elkészítése, egy kis kreativitással. :)
Elkészítéshez szükséges:
(2 személyre)
4 szelet csirkemell
2 gerezd fokhagyma
4 közepes sárgarépa
6 közepes burgonya
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 tojás
pácoláshoz valamilyen fűszersó
liszt (esetleg rizsliszt)
petrezselyemzöld
szerecsendió
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított, szárazra törölt csirkemelleket, a fűszersóval, és a zúzott fokhagymával bedörzsölöm,
majd egy tálban félreteszem.
A sütőt előmelegítjük, kb 200-220 fokra (gáztűzhelynél maximumra).
2. A burgonyából, és a vöröshagymából, elkészítjük a hagymás burgonyát.
A hagymás burgonyát hagyjuk langyosra kihűlni, és hozzá adunk 5 dkg vajat, egy kis szerecsendiót, borsot, tojást, majd jól elkeverjük.
3. A Burgonyás keveréket habzsákba töltjük, vagy kanállal formázzuk (pl fagylaltos kanál),
és sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük.
( Szorosan lehet egymás mellé, hiszen nem fog "megnőni".
Zsemlemorzsával szórjuk meg a tetejét, így nem fog kiszáradni.)
Sütőbe helyezzük a tepsit, és aranybarnára sütjük a burgonyát.
( A burgonyás fazekat adjuk az "asszisztensnek", Ő tudja mit kell vele csinálni. )
4. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
(A legbiztonságosabb, ha szeleteljük, és utána vágjuk csíkokra.)
5. A sárgarépa csíkokat, 2 dkg vajon megpároljuk egy serpenyőben.
Amikor a répa megpuhul, hozzáadunk apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1 csipet sót
(kihozza a répa édes ízét).
6. Egy serpenyőben, a maradék vajat felolvasztjuk.
A hús szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a forró vajon elősütjük .
(A húst szúrni TILOS, mert nem lesz omlós. Használjunk csipeszt.)
7. Az elősütés végén, a húsokat visszatesszük a serpenyőbe, és felöntjük ételízesítős vízzel.
( Amennyiben van egy kis húsleves otthon, azzal öntsük fel. Persze a pácoló edényben maradt fűszereket is adjuk hozzá.)
Fedő alatt, 15 percig pároljuk.
( Ha szükséges, egy kis folyadékot mindig öntsünk alá, de csak annyit, hogy a végén,
egy sűrű szószt kell hogy kapjunk.)
8. Tálalásnál a formázott burgonyákat a tányérra rendezzük, mellé tesszük a hússzeleteket.
A hús mártásával meglocsoljuk, és rátesszük a sárgarépa csíkokat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése