2014. február 18., kedd

Joghurtos narancskrém


..... Egy kis vitamin, lágy joghurt, citrusos íz ....... ahhhhhhh . :)
      Diabetikus étrendbe is beilleszthető.

Elkészítéshez szükséges:

2 db közepes narancs
400 g natúr joghurt
4 evőkanál kristálycukor (  édesítőszerrel is készíthető )
1 csapott teáskanál étkezési zselatin.

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy edénybe, teszünk 1 dl vizet, és a kristálycukrot.
( Diabetikus készítésnél, csak vizet használjunk.)


2. A cukros vizet felforraljuk, és bele reszeljük az alaposan megmosott narancsok héját.
( Csak a sárga részt, a fehéret nem! A fehér rész megkeseríti.)
Addig főzzük, amíg a narancshéj darabok meg nem puhulnak.
( Figyeljünk rá, hogy ne forrja el a vizet. Szükség szerint pótoljuk.)


3. 0,5 dl hideg vízbe, belekeverjük a zselatint.
(Nem baj ha kicsit "csomós" marad, majd feloldódik.)


4. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.



5. Amikor a  narancshéj megpuhul, hozzáadjuk a zselatint, és a kifacsart narancslevet.
Kiforraljuk, és azonnal elzárjuk.


6. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan elkeverjük.
( Diabetikus készítésnél, ilyenkor adjuk hozzá, ízlés szerint az édesítőszert.)
(Ízlés szerint, ilyenkor még édesíthetjük. :))


7. Poharakba, tálakba szedjük, majd rákanalazzuk a narancs kockákat.
( Így nem merül le az aljára.)



8. Tálalásig ( de legalább 2 órára), hűtőben tároljuk.
Narancs szeletekkel, vagy mandarin cikkekkel tálaljuk.


... és a fotó utáni pillanatok. :)



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése