.... Vegán lelkületű étel, de ha valaki szeretné, köretként is fogyaszthatja, sült hús mellé. :)
Elkészítéshez szükséges:
40 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma ( vagy 2 teáskanál olajos fokhagyma)
20 dkg sajt
2 db tojás
2 dl főzőtejszín
1,5 dl tejföl
petrezselyemzöld
szerecsendió
bors
só/ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. A megtisztított burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát, és sárgarépát lereszeljük.
2. A reszelt zöldségekhez ételízesítőt vagy sót adunk, alaposan elkeverjük,
5 percig állni hagyjuk.
(Levet ereszt, így az ételünk nem fog elázni.)
3. A zöldséget alaposan kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a tojást, tejszínt, petrezselyemzöldet, borsot, reszelt sajtot
(15 dkg-ot, a többit félretesszük a tetejére), és kevés szerecsendiót.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy krémes masszát kapjunk.
4. Közepes lángra előmelegítjük a sütőt (150-160°C)
Egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A burgonyás keveréket beletesszük, és eligazítjuk. Fóliával letakarjuk, és 20 percig sütjük.
(Olyan tepsit válasszunk, amelyben legalább 1,5 -2 cm vastag lesz a massza.)
5. Amikor kivesszük, levesszük a fóliát, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal (lehet füstölt is), és egy kevés zsemlemorzsával (ettől lesz ropogós a teteje).
6. Vissza tesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.
7. Sütés végén, 5-10 percet pihentetjük, majd tálaljuk.
Fokhagymás vagy natúr tejföllel, kapros joghurttal tálaljuk.
(Bab-, tarhonya-, borsó-, vagy tojásleves után, nagyon jó befejezése lehet egy könnyű ebédnek.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése