... amikor már elég a húsból. :)
Elkészítéshez szükséges:
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma ( vagy 2 teáskanál olajos fokhagyma)
10 dkg fagyasztott zöldborsó
1/2 csomag petrezselyemzöld
olaj
paprikakrém
piros paprika
bors
só/ ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. Az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát, kevés olajon megdinszteljük.
2. A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymához,
és megszórjuk kevés sóval/ételízesítővel.
3. Amikor a gomba levet eresztett, hozzá adjuk a paprika krémet, piros paprikát, és a borsot.
Szükség szerint, kevés vizet önthetünk alá.
4. Pár perc főzés után, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a fagyasztott zöldborsót, majd készre főzzük.
(Főzés közben vízzel pótoljuk az elfőtt levet. Figyeljünk arra, hogy mindig csak keveset adjunk hozzá, nehogy túl híg legyen a szaft.)
5. Apró nokedlivel, vajas galuskával, széles metélttel, vagy párolt rizzsel tálalhatjuk, mellé tejfölt és savanyúságot kínálhatunk.
(Fogyókúrázók, tészta helyett, friss saláta "körettel" fogyaszthatják. )
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése