2014. március 27., csütörtök

Medvehagymás buci


... itt a tavasz, itt a medvehagyma szezon ... Naná hogy kipróbálom. :)

Egy kicsit formabontó leszek, így nem írom le a konkrét recept szükségleteit, 
hiszen alaptésztának a joghurtos francia kenyeret használtam.
.... medvehagymából meg egy fél csomagot. :)

ELKÉSZÍTÉS

1. A  joghurtos francia kenyér tésztáját elkészítem.
( A recept alapján, ez 4 kenyeret jelent, de én 2 kenyeret, és 4 bucit készítettem.)
A porciókat vékonyra nyújtom.


 2. A kinyújtott tészta tetejét megszórjuk apróra vágott medvehagymával, 
majd a palacsintához hasonlóan, feltekerjük.



 3. A feltekert tésztát, ismét kinyújtjuk, majd megint feltekerjük, és formázzuk.


4. A szokásos módon, sütőpapíros tepsibe tesszük, kicsit kelesztjük, megkenjük, majd bevágjuk.
A  joghurtos francia kenyér készítésével megegyező módos sütjük, majd rácson kihűtjük.





Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése