2014. március 5., szerda

Sertés szelet, paprikás mártásban


.... nagyon gyorsan elkészíthető, ami manapság nem elhanyagolandó. :)
                   - Ráadásul, nagyon jó, ha segítség is van hozzá. :) -

Elkészítéshez szükséges:

8 szelet sertéskaraj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
liszt
őrölt pirospaprika
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A hús szeleteket megmossuk, majd vékonyra klopfoljuk, és alaposan megsózzuk.


2. Kevés olajat hevítünk, majd a húsokat lisztbe mártjuk, és hirtelen kisütjük (elősütés).
( A húst csipesszel forgatjuk, hogy puha maradjon.)



3. A sütésből visszamaradt zsiradékon, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, 
majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.


4. A tűzről levéve, hozzá keverjük a pirospaprikát, majd alaposan elkeverjük.
A paprikás hagymát felöntjük vízzel (ha van húsleves levével)
majd sózzuk (használhatunk ételízesítőt), borsozzuk. 
Ha van otthon egy kis paprika, vagy paradicsom, 
akkor apróra vágva, most adjuk hozzá. 
(Én paprika krémet szoktam használni.)


5. Felforrás után, beletesszük az elősütött húsokat, és annyi vizet öntünk rá, 
hogy ellepje a szeleteket. Fedő alatt a hús puhulásáig főzzük.


6. A megpuhult húsokat kivesszük a szaftból. 
A tejfölt, csomómentesre keverjük 3 evőkanál liszttel.
A forró mártásból kanalazunk egy keveset a tejfölös keverékhez, majd elkeverjük.
Ezt a folyamatot addig folytatjuk, amíg fel nem melegszik a tejfölös keverék. Amikor felmelegedett, folyamatos keverés mellett, hozzá adjuk a paprikás szafthoz.
(Ezzel a módszerrel, nem lesz csomós az étel - ezt hívják habarásnak.)
Felforraljuk, majd vissza rakjuk a húsokat, majd összeforraljuk.


7. Tálaláskor párolt rizzsel, főtt burgonyával, széles metélttel, vagy apró galuskával (nokedlivel) tálaljuk.
Tejföllel díszítjük, és savanyúságot, zöld salátát kínálunk hozzá.
(Én apró nokedlivel készítettem el, mert kaptam hozzá segítséget.)




Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése