... Törpikém segítségét kértem. Megkértem, hogy vegyen elő valamit a szekrényből,
amit csak akar .... Így született ez az étel.
Elkészítéshez szükséges:
6 szelet csontozott sertés karaj (használhatunk csirke húst is)
3 tojás
20 dkg lágy zabpehely
1/2 csomó petrezselyemzöld
4 kanál búza finomliszt (használhatunk kukorica lisztet is)
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
olaj a sütéshez
bors
só
amit csak akar .... Így született ez az étel.
Elkészítéshez szükséges:
6 szelet csontozott sertés karaj (használhatunk csirke húst is)
3 tojás
20 dkg lágy zabpehely
1/2 csomó petrezselyemzöld
4 kanál búza finomliszt (használhatunk kukorica lisztet is)
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
olaj a sütéshez
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. Az előkészített húsokat klopfoljuk, majd besózzuk.
2. A tojásokat felütjük, hozzá adjuk a tejet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet,sót, borsot, és 4 evőkanállisztet.
(Aki szereti a csípős ételeket, egy kis chilit adhat hozzá.)
Alaposan elkeverjük.
3. Itt jön el az a pillanat, hogy választás elé kerül az ember.
Két módon lehet készíteni ezt az ételt.
Egyik, hogy liszt, tojásos massza, majd zabpehely sorrendben panírozni
( Kipróbáltam ezt is. Nagyon sok lesz a felhasznált zabpehely mennyisége, és a végén marad
egy csomó "pacsmagos" zabpehely, amivel nem nagyon tudunk mit csinálni.)
Előnye, hogy sütés után, nagyon jó lesz a panír textúrája.
Másik megoldás, hogy a zabpelyhet belekeverjük a tojásos masszába.
(Így kevesebb zabpehely kell, és nem lesz "pacsmagos" maradékunk.)
4. Bármelyiket válasszuk, először is a hús szeleteket forgassuk meg lisztben,
( így jobban feltapad a tojásos massza)
majd a verziótól függő tojásos masszában.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük mindkét oldalát ropogós barnára.
5. Papírtörlős tálba szedjük, és hagyjuk pár percig pihenni a húsokat.
( A képen jól látszik a panír textúrája. A bal oldali az első megoldással,
míg a mellette lévő a "kevert" megoldással készült.)
6. Pihentetés után, éles késsel, nagyobb darabokra vágjuk, és bármilyen körettel tálalhatjuk.
Mellé ketchupot, majonézt, fűszeres joghurtot, vagy bármilyen mártást kínálunk.
(Nekem az édes szójaszósszal és párolt rizzsel, nagyon ízlett.
Törpikém a ketchup-majonéz-szója párosítást preferálta.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése