2014. május 2., péntek

Tojásos lecsó

... egy magyar tradicionális étel, de mindenki másként csinálja.
Nálunk ez a verzió a listavezető. :)

Elkészítéshez szükséges:
(4 fő részére)

8 db paradicsom
8 db TV paprika
3 közepes méretű vöröshagyma
10 tojás
étolaj vagy zsír
őrölt pirospaprika
paprika krém
bors
só/ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy serpenyőbe zsiradékot teszünk. Hozzá adjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, Az apró darabokra vágott TV paprikát, és a hámozott, apróra vágott paradicsomot.
Megszórjuk kevés sóval (én ételízesítőt használtam), és feltesszük a gázra, közepes lángon.




2. Amikor felmelegszik a zöldséges keverék, hozzá adjuk a pirospaprikát,
paprika krémet, és a borsot. 
Alaposan elkeverjük, és 10-15 percig főzzük. 
Amennyiben kicsit savasnak érezzük a lecsót, adjunk hozzá egy kevés cukrot.
( Pár percenként megkeverjük.)



3. Amikor a paprika már kezd megpuhulni, felütünk 6 tojást, és alaposan elkeverjük.
(Ehhez kérhetünk segítséget.)


4. A felvert tojásokat, belekeverjük a lecsós alapba.


5. Amikor a belekevert tojás, kezd megszilárdulni, 4 mélyedést (fészket) alakítunk ki a lecsóban.
Ezekbe a mélyedésekbe beleütjük a maradék 4 tojást, és fedővel lefedve, 
kis lángon készre főzzük.



6. Egy tányérra halmozzuk, az egészben főtt tojással díszítve.
Mellé ropogós zsemlét kínálunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése