... feles borsó főzelékként is ismert. Egyszerű, és nagyon finom.
Elkészítéshez szükséges:
50 dkg sárgaborsó
2 liter víz
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 4 teáskanál fokhagymás praktikát
5 evőkanál olaj
5 evőkanál liszt
babérlevél
pirospaprika
bors
só
Elkészítéshez szükséges:
50 dkg sárgaborsó
2 liter víz
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 4 teáskanál fokhagymás praktikát
5 evőkanál olaj
5 evőkanál liszt
babérlevél
pirospaprika
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A sárgaborsót kiválogatjuk, és alaposan átmossuk.
2,5 liter vízben, felrakjuk főni. Hozzá adjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát,
3 gerezd zúzott fokhagymát, és fedő alatt, forrásig főzzük.
Forrás után, hozzá adjuk a sót, és kevés borsot.
3 gerezd zúzott fokhagymát, és fedő alatt, forrásig főzzük.
Forrás után, hozzá adjuk a sót, és kevés borsot.
2. Amikor a sárgaborsó megfőtt, elkészítjük a paprikás rántást.
Olajon lisztet pirítunk, hozzá adjuk a maradék zúzott fokhagymát. Amikor felhabosodott, levesszük a gázról, és hozzá adunk 2 evőkanák pirospaprikát.
Olajon lisztet pirítunk, hozzá adjuk a maradék zúzott fokhagymát. Amikor felhabosodott, levesszük a gázról, és hozzá adunk 2 evőkanák pirospaprikát.
3. A forrásban lévő sárgaborsóhoz öntjük a paprikás rántást, közben folyamatosan keverjük.
A tejfölhöz 1 dl vizet öntünk, elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.
4. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Én sült oldalassal tálaltam.
A tejfölhöz 1 dl vizet öntünk, elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.
4. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Én sült oldalassal tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése