2014. május 3., szombat

Sárgaborsó főzelék

... feles borsó főzelékként is ismert. Egyszerű, és nagyon finom.

Elkészítéshez szükséges:

50 dkg sárgaborsó
2 liter víz
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 4 teáskanál  fokhagymás praktikát
5 evőkanál olaj
5 evőkanál liszt
babérlevél
pirospaprika
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A sárgaborsót kiválogatjuk, és alaposan átmossuk.
2,5 liter vízben, felrakjuk főni. Hozzá adjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát,
3 gerezd zúzott fokhagymát, és fedő alatt, forrásig főzzük.
Forrás után, hozzá adjuk a sót, és kevés borsot.


2. Amikor a sárgaborsó megfőtt, elkészítjük a paprikás rántást.
Olajon lisztet pirítunk, hozzá adjuk a maradék zúzott fokhagymát. Amikor felhabosodott, levesszük a gázról, és hozzá adunk 2 evőkanák pirospaprikát.




3. A forrásban lévő sárgaborsóhoz öntjük a paprikás rántást, közben folyamatosan keverjük.
A tejfölhöz 1 dl vizet öntünk, elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.


4. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Én sült oldalassal tálaltam.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése