2014. június 30., hétfő

Káposztás-rizses csirkemell

... Mamám mindig sertéshússal készítette, és húsos káposzta néven futott.
... átgondoltuk, és ez lett az eredmény.

Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére )
0,5 kg csirkemell 
0,5 kg savanyú káposzta
0,1 kg rizs
5 dkg bacon szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
olaj
babérlevél
bors
só (ételízesítő)

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemellet megtisztítjuk, és kockára vágjuk.


2. A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha nagyon savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk.



3. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. 3-4 evőkanál olajon, megdinszteljük.



4. A dinsztelt hagymára tesszük a csirkehúst, és fehéredésig pirítjuk.



5. A gázról lehúzzuk, és hozzá adjuk a pirospaprikát, és alaposan elkeverjük.
Vissza tesszük a gázra, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzá adjuk a sót (étel ízesítőt), borsot.
(Használhatunk paprikakrémet, esetleg gulyáskrémet is.)



6. Amíg felforr, megmossuk a rizst, és hozzá adjuk a csirkéhez.
Alaposan elkeverjük, és fedővel letakarva, kis lángon főzzük.


7. 5 perc főzés után, hozzá adjuk a szalonnát, káposztát, és a babér levelet.
Alaposan elkeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Fedő alatt, a rizs puhulásáig főzzük.



8. Amikor megfőtt a rizs, a lisztet elkeverjük egy kis vízzel, csomó mentesre.
Hozzáöntjük a káposztához, és elkeverjük.
( Ha sűrűnek látjuk, adjunk hozzá kevés vizet.)
Felforraljuk, majd 1-2 perc főzés után, elzárjuk a gázt. 
10-15 percig, fedő alatt pihentetjük.



9. Tálaláskor, tányérra halmozzuk, tejföllel kínáljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése