... ez .... hihetetlenül finom. :) Hideg sörrel, vagy borral fogyasztva, egyszerűen ........
Elkészítéshez szükséges:
( 3 személy részére )
1 szelet sertés tarja
5 fej közepes vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom ( vagy 5-6 koktél paradicsom)
olaj
liszt
bors
só (ételízesítő)
ELKÉSZÍTÉS
1. A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, és alaposan a húsba dörzsöljük.
2. A szeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés, forró olajon elősütjük.
3. Az elősütött húsokat, vissza tesszük a serpenyőbe, és megszórjuk a cikkekre vágott hagymával.
Rátesszük a szeletelt paprikát, és az összevágott paradicsomot.
Megszórjuk sóval (ételízesítővel), és borssal.
Felöntjük 1 dl vízzel (használhatunk fehérbort is), és fedővel letakarva,
közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe tesszük.
4. Fél óránként ellenőrizzük. Amikor a hús omlós, vegyük le a fedőt,
és forraljuk 10 percig a sütőben.
Tálalás előtt, 15-20 percig pihentessük.
5. Párolt rizzsel tálaljuk. Hozzá kenyeret, és erős paprikát kínálunk.
(Tapasztalatom szerint a kés, teljesen felesleges evőeszköz, ennél a fogásnál.)
Amennyiben hidegen fogyasztjuk, csak tegyünk egy szelet kenyeret a tányérra,
helyezzük rá a hússzeletet, és tegyünk a hagymás szaftból a tetejére.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése