2014. június 20., péntek

Ropogós csirkemell


... ez a gyors ételek közé tartozik, ... egy szemüveges öreg fazon, nyitott erre egy komplett üzlethálózatot.......valami KifőzdeFinomCsirkéből néven. :P

Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére )
1 kg csirkemell 
(Készíthetjük szárnyból, vagy más "alkatrészből", csak akkor főzzük elő, nehogy véres maradjon a közepe)
1 db citrom
2 tojás
180 g cornflakes
olaj (sütéshez)
liszt

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemellet megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.


2. A húst megszórjuk sóval (bátran), és 1 citrom levét facsarjuk rá, 
majd alaposan masszírozzuk a húsba.
( Nyugodtan fűszerezhetjük oregánóval, petrezselyemmel, kakukkfűvel, 
bazsalikommal, chilivel, fokhagymával, vagy bármilyen fűszersóval.)


3. A lisztet egy tányérra szórjuk, és alaposan belenyomkodjuk a húsokat.



4. A tojásokat felütjük, és alaposan elkeverjük.
A lisztezett húst bele forgatjuk.


5. A cornflakes-t kézzel elmorzsoljuk, 
( tehetjük egy zacskóba, és nyújtófával zúzzuk apróra),
és bele forgatjuk a tojásozott csirkét.
Alaposan nyomkodjuk meg a bepanírozott húsokat.



6. A panírozott húsokat, forró, bő zsiradékban kisütjük, és rácsra, vagy törlőpapírra szedjük.
(Így a panír nem szívja be az olajat, sütés után.)
Egyszerre keveset süssünk, hogy ne hűljön le az olaj, így ropogós marad.


7. Tálaláskor petrezselymes burgonyával, és valamilyen mártással tálaljuk, 
amibe lehet mártogatni.
(A gyerekek imádni fogják.)
Én spenót mártással tálaltam, amihez melegen egy kis sajtot kevertem, 
hogy "ragadósabb" legyen.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése