... a sült paradicsom, petrezselyem, és a mozzarella teszi ezt a receptet, egy tökéletes ízvilággá.
Elkészítéséhez szükséges:
2 kis fej karfiol
0.5 kg darált hús ( sertés, marha, szárnyas, vagy használhatunk szóját )
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
2 tojás
10 dkg bacon szalonna
1 csomag mozzarella sajt
10 dkg rizs ( vagy 1 zacskó gyorsrizs )
pár szem paradicsom
zsemlemorzsa
őrölt piros paprika
babér levél
petrezselyemzöld
olaj
bors
só
Elkészítéséhez szükséges:
2 kis fej karfiol
0.5 kg darált hús ( sertés, marha, szárnyas, vagy használhatunk szóját )
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
2 tojás
10 dkg bacon szalonna
1 csomag mozzarella sajt
10 dkg rizs ( vagy 1 zacskó gyorsrizs )
pár szem paradicsom
zsemlemorzsa
őrölt piros paprika
babér levél
petrezselyemzöld
olaj
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A rizst feltesszük főni.
(Szabadon eldönthető, hogy pároljuk, vagy gyorsrizst főzünk.)
(Főzővizet ne felejtsük el megsózni.... persze csak forrás után.)
(Szabadon eldönthető, hogy pároljuk, vagy gyorsrizst főzünk.)
(Főzővizet ne felejtsük el megsózni.... persze csak forrás után.)
2. A karfiolt megtisztítom, és rózsákra bontva, egy fazékba teszem.
Felöntöm vízzel, és fedő alatt, majdnem puhára főzöm.
(Főzővizet ne felejtsük el megsózni.... persze csak forrás után.)
3. Kevés olajon, kis lángon, a szalonna felét, elkezdjük pirítani.
Amikor kezd üvegesedni, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.
4. Amikor a hagyma kezd pirulni, hozzá adjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk.
A hús fehéredését követően, hozzá adjuk a pirospaprikát, és a babérlevelet.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
(Ha van egy kis paprikakrém, vagy sűrített paradicsom, bátran adhatunk hozzá.)
5. A főtt/párolt rizst, hozzá adjuk a darált húsos keverékhez, és alaposan elkeverjük.
6. Egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A főtt, lecsepegtetett karfiolokat, a tepsi aljába rendezzük.
7. A karfiol tetejére tesszük a húsos-rizses masszát, és egyenletesen elterítjük.
8. A megmaradt karfiolokat elhelyezzük a húsos-rizses massza tetején.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, és az apróra vágott petrezselyemmel.
A tepsibe öntjük a tejfölös keveréket.
9. A szalonna megmaradt részét, a tepsibe szórjuk.
Amennyiben koktél paradicsomot használunk, akkor vágjuk félbe,
Más paradicsom esetén, szeleteljük fel, és rakjuk a tepsibe.
A kimaradt helyekre, tépkedjük kis darabokra a mozzarella sajtot.
Az egészet szórjuk meg vékonyan egy kis zsemlemorzsával, és sütőben süssük pirosra.
( Közepes lángon, kb. 30-35 perc.)
10. Sütés után, 10-15 percet pihentessük, majd kockára vágjuk, és tálaljuk.
Mellé tejfölt, vagy joghurtot kínáljunk.
Díszítsük paradicsommal, és zöldpaprika karikákkal.
(Joghurtot ajánlom hozzá, mert az kiemeli az ízeket.)
Készíthető brokkolival, kelkáposztával, vagy bármilyen zöldséggel,
ami a hűtőben, vagy a kamrában található. ;)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése