2014. június 19., csütörtök

Virsli saláta

.... nyári melegben, talán nincs is finomabb.


Elkészítéshez szükséges:
( 4 személy részére )
8-10 pár, műbeles virsli 
4 db vörös, vagy lila hagyma
4 db paradicsom
1/2 csomó petrezselyem
olivaolaj
cukor
ecet 
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. Körülbelül 1 liter vízből, cukorból, ecetből, sóból, egy salátalevet készítünk.
(Legyen kicsit erősebben ízesítve, mint egy salátához.)
Az alapanyagokat, egyszerűen összevágjuk, és beletesszük.
Virslit karikára, főzés nélkül.
Hagymát vékony szeletekre.
Paradicsomot cikkekre.
Petrezselymet apróra.
Kevés olívaolajat, és borsot adunk hozzá, majd alaposan elkeverjük.



2. Légmentesen lezárjuk, és hűtőbe tesszük.
Legalább egy napot hagyjuk összeérni az ízeket.
( A hagyma ízét átveszi a virsli, és a paradicsom. 
A petrezselyem megadja a frissítő érzést, amihez a savanykás salátalé, 
már csak kellemes járulék. ...... Nyami. :) )
Tálaljuk tányérra halmozva. Kínáljunk hozzá friss kenyeret, vagy pirítóst.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése