2014. június 18., szerda

Spárgakrémleves

... amennyire nem szerettük a spárga ízvilágát, annyira megkedveltük, ezzel a recepttel. :)


Elkészítéshez szükséges:

2 csomag zöld spárga
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 leveskocka, vagy 0,5 liter húsleves (ha nincs, 1 kanál ételízesítőt használhatunk)
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor

bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A spárgáról eltávolítjuk a fás részét, majd megtisztítjuk.
Levágjuk a spárga fejét, és külön tesszük. 
A spárga szárát, 1cm-es darabokra vágjuk, és egy fazékba tesszük.


 2. A spárgához hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát.
Megszórjuk a cukorral, és egy kevés borssal.


3. Felöntjük annyi vízzel (vagy levessel), hogy ellepje a spárgát.
Fedő alatt, puhára főzzük a spárgát. 
(Ez 15-20 perc.)


4. A megfőtt spárgát, egy botturmix segítségével pépesítjük, 
majd hozzá adjuk a tejszínt, és a vajat.



5. Alaposan elkeverjük, majd hozzá adjuk a spárga fejeket,
és készre főzzük. (Ez kb. 10-15 perc).


6. Tányérba szedjük, pirított hagymával, vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése