... amennyire nem szerettük a spárga ízvilágát, annyira megkedveltük, ezzel a recepttel. :)
Elkészítéshez szükséges:
2 csomag zöld spárga
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 leveskocka, vagy 0,5 liter húsleves (ha nincs, 1 kanál ételízesítőt használhatunk)
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
só
bors
Elkészítéshez szükséges:
2 csomag zöld spárga
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 leveskocka, vagy 0,5 liter húsleves (ha nincs, 1 kanál ételízesítőt használhatunk)
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A spárgáról eltávolítjuk a fás részét, majd megtisztítjuk.
Levágjuk a spárga fejét, és külön tesszük.
A spárga szárát, 1cm-es darabokra vágjuk, és egy fazékba tesszük.
Levágjuk a spárga fejét, és külön tesszük.
A spárga szárát, 1cm-es darabokra vágjuk, és egy fazékba tesszük.
2. A spárgához hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát.
Megszórjuk a cukorral, és egy kevés borssal.
Megszórjuk a cukorral, és egy kevés borssal.
3. Felöntjük annyi vízzel (vagy levessel), hogy ellepje a spárgát.
Fedő alatt, puhára főzzük a spárgát.
(Ez 15-20 perc.)
Fedő alatt, puhára főzzük a spárgát.
(Ez 15-20 perc.)
4. A megfőtt spárgát, egy botturmix segítségével pépesítjük,
majd hozzá adjuk a tejszínt, és a vajat.
majd hozzá adjuk a tejszínt, és a vajat.
5. Alaposan elkeverjük, majd hozzá adjuk a spárga fejeket,
és készre főzzük. (Ez kb. 10-15 perc).
6. Tányérba szedjük, pirított hagymával, vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése