2014. június 11., szerda

Zöldséges sertéspecsenye


.... gyorsan elkészíthető, ízletes étel.

Elkészítéshez szükséges:

50 dkg sertéscomb (használhatunk marha, vagy bármilyen szárnyas húst)
5 dkg szeletelt bacon szalonna
1 közepes cukkini
1 szál sárgarépa
1 halványító zeller levél
3 közepes fej gomba
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy 3 teáskanál fokhagymás praktika
1 db kápia paprika
olaj
bors
ételízesítő/



ELKÉSZÍTÉS

1. A húst megtisztítjuk, majd 2x2 centiméteres kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, alaposan megszórjuk fűszersóval, a zúzott fokhagymával, és 2 kanál étolajjal. 
Alaposan összedolgozzuk, és félre tesszük.
(Nem kell hűtőbe, hiszen nemsokára felhasználjuk.)


2. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kevés olajon, közepes lángon pirítjuk.


3. Pár perc pirítás után, hozzá adjuk a félkarikákra vágott sárgarépát.


4. Amikor a répa kezd pirulni, hozzá adjuk a vékony szeletekre vágott gombát, 
és a szeletekre vágott zellert.
( Figyeljünk arra, hogy a zöldségeket húzzuk ki a serpenyő szélére, 
így nem eresztenek vizet, csak pirulnak.)



5. Amikor a gomba elkezd pirulni, adjuk hozzá a negyed szeletekre vágott cukkinit, 
és a szeletekre vágott vöröshagymát.



6. Mikor a zöldségek alaposan megpirultak, hozzá adjuk a kockára vágott
 kápia paprikát, majd alaposan elkeverjük. és egy tálba öntjük a zöldségeket.


7. A zöldséges serpenyőbe, 2 kanál étolajat teszünk és amikor felforrósodott, 
hozzá adjuk a fokhagymás húst.


8. Teljesen lesütjük zsírjára a húst. 
( Azaz, addig sütjük, amíg el nem párolog a kiengedett víz.)


9. Amikor a hús kellően megsült, a serpenyőbe öntünk 1 dl meleg vizet 
(ha van, akkor húsleves levét), 
és egy fedővel lefedve, közepes lángon, készre pároljuk . 
Párolás közben, szükség szerint a levet pótoljuk.



10. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és elforraljuk a levet.
(Közben, feltétlenül kóstoljuk meg.)



11. Amikor elforrta a levét, vissza tesszük a zöldségeket, és alaposan összekeverjük.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
( Azért csak most, hogy a zöldségek ne eresszenek levet.)



12. Párolt rizzsel, zöld fűszeres bagettel, koktél paradicsommal tálaljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése