... savanykás, friss ízű, nagyon finom étel. Gyorsan elkészül ..... és nagyon gyorsan elfogy. :)
Elkészítéshez szükséges:
(4 fő részére)
60 dkg csirkemell ( lehet comb is)
60 dkg zöldbab ( fagyasztott, vagy friss)
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
fél citrom leve
petrezselyemzöld
olaj
bors
só (ételízesítő)
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkemellet kockára vágjuk, és alaposan megsózzuk.
Kevés olajon, fehéredésig sütjük.
2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt, a húshoz adjuk.
Alaposan elkeverjük, és hozzá adjuk a 2cm-es darabokra vágott zöldbabot.
Ízesítjük sóval (ételízesítővel), borssal, és hozzá adjuk a citrom levét.
Felöntjük kb. 4 dl vízzel, és fedő alatt, puhulásig főzzük.
3. Amikor megpuhult a hús és a bab, hozzá adjuk a petrezselyemzöldet.
(Ízesíthetjük egy kis bazsalikommal is.)
A tejfölt elkeverjük liszttel, és behabarjuk az ételt.
4. Kiforraljuk a habarást, és pihentetjük 10-15 percig az ételt.
5. Tányérra halmozzuk, és friss bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése