2014. augusztus 20., szerda

Padlizsánkrém

... pikáns ízű krém. Szendvicsekbe, pirítósra, sültekhez, kiváló.

Elkészítéshez szükséges:

2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
10 dkg vaj
petrezselyemzöld
citromlé
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A padlizsánokat tepsiben, vagy serpenyőben, jól megsütjük.
(Értem ezalatt, hogy sűrű forgatás mellett, majdnem "feketére" sütjük.)
Sütés közben, mellé dobjuk a fokhagymákat is (héjában.)


2. Amikor megsültek a padlizsánok, egy fedővel letakarjuk, és hagyjuk így kihűlni.
(közben megpuhulnak a padlizsánok).
Egy tálba beletesszük az összevágott lila hagymát, és belenyomjuk a fokhagymákat.


3. A padlizsánokat egy deszkára rakjuk, és eltávolítjuk a héját.


3. A félbevágott padlizsánból, egy kanál segítségével, eltávolítjuk a magokat.



4. A kimagozott padlizsánt a hagymához tesszük, és hozzá adjuk a petrezselyem zöldet, és a vajat.
Az egészet egy össze turmixoljuk.


5. A turmixolt krémet sóval, borssal, citromlével ízesítjük.


6. Nálunk a kenyérre kent változat aratott nagy sikert.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése