... pikáns ízű krém. Szendvicsekbe, pirítósra, sültekhez, kiváló.
Elkészítéshez szükséges:
2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
10 dkg vaj
petrezselyemzöld
citromlé
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A padlizsánokat tepsiben, vagy serpenyőben, jól megsütjük.
(Értem ezalatt, hogy sűrű forgatás mellett, majdnem "feketére" sütjük.)
Sütés közben, mellé dobjuk a fokhagymákat is (héjában.)
2. Amikor megsültek a padlizsánok, egy fedővel letakarjuk, és hagyjuk így kihűlni.
(közben megpuhulnak a padlizsánok).
Egy tálba beletesszük az összevágott lila hagymát, és belenyomjuk a fokhagymákat.
3. A padlizsánokat egy deszkára rakjuk, és eltávolítjuk a héját.
4. A kimagozott padlizsánt a hagymához tesszük, és hozzá adjuk a petrezselyem zöldet, és a vajat.
Az egészet egy össze turmixoljuk.
Az egészet egy össze turmixoljuk.
5. A turmixolt krémet sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
6. Nálunk a kenyérre kent változat aratott nagy sikert.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése