2014. szeptember 3., szerda

Csicseriborsó ragu

... tápláló és laktató étel, ami nagyon gyorsan elkészíthető.
     Vegán lelkületűek, kolbász nélkül készíthetik!       

Elkészítéshez szükséges:

20 dkg konzerv, vagy főtt csicseriborsó
15-20 karika száraz kolbász
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes paradicsom
1 közepes TV paprika
petrezselyemzöld
olaj
őrölt piros paprika
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A kolbász karikákat, kevés olajon megsütjük, majd kivesszük, és félre tesszük.



2. A visszamaradt kolbászos olajhoz öntjük a lecsepegtetett csicseriborsót.


3. Hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, apróra vágott 
paradicsomot és a paprikát, majd megszórjuk egy kevés piros paprikával.




3. Amikor megjelenik a sűrű szaft (szükség szerint, kevés vizet önthetünk alá),
 hozzá adjuk a kolbász karikákat, az apróra vágott petrezselyem zöldet, 
és 3-5 perc alatt, készre főzzük.
Ízesítjük sóval borssal (aki szereti erős paprikával).




4. Kis tálban, vagy tányérra halmozva tálaljuk, mellé kenyeret, vagy pitát kínálunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése