2014. szeptember 23., kedd

Lencse pörkölt

... gyorsan elkészíthető, laktató étel.

Elkészítéshez szükséges:

30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
étolaj
babér levél
pirospaprika
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és a piros paprikát, majd felöntjük vízzel.
(Ezzel elkészült a pörkölt alapunk.)


2. Hozzá adjuk a lencsét kiválogatott,megmosott lencsét, 
és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzá adjuk a babér levelet, és ízlés szerint ízesítjük borssal, paprika krémmel.
Fedő alatt készre pároljuk. 
Szükség szerint, a vizet pótoljuk, de figyeljünk arra, hogy ne legyen sok a leve, 
hiszen pörkölt, és nem leves lesz.


3. Tálaláskor rizzsel, tésztával, vagy burgonyával kínáljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése