... gyorsan elkészíthető, laktató étel.
Elkészítéshez szükséges:
30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
étolaj
babér levél
pirospaprika
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
Hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és a piros paprikát, majd felöntjük vízzel.
(Ezzel elkészült a pörkölt alapunk.)
2. Hozzá adjuk a lencsét kiválogatott,megmosott lencsét,
és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hozzá adjuk a babér levelet, és ízlés szerint ízesítjük borssal, paprika krémmel.
Fedő alatt készre pároljuk.
Szükség szerint, a vizet pótoljuk, de figyeljünk arra, hogy ne legyen sok a leve,
hiszen pörkölt, és nem leves lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése