... megláttam, kipróbáltam, és nagyon nem bántam meg. :)
Elkészítéshez szükséges:
(3 fő részére)
9 db nagy gomba
1 csomag zöldhagyma (lehet vöröshagyma is)
1/2 csomag petrezselyemzöld
1 kis fej karfiol
ízlés szerint 2 szelet bacon szalonna
zsemlemorzsa
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán, vagy bármilyen kemény sajt
citromlé
bors
só
Besamel mártáshoz:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
6-8 dkg vaj
6 evőkanál liszt
szerecsendió
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, citromos vízben, puhára főzzük.
2. A gombák tönk részét kitörjük, és a fejeket meghámozzuk.
Egy tepsibe tesszük, és sózzuk, borsozzuk a kalapok belsejét.
5. Elkészítjük a tejmártást ( besamel mártás ).
Melegen hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és alaposan elkeverjük.
6. A töltött gombára, rá tesszük a megfőtt karfiolokat, és a tetejére halmozzuk a
sajtos besamel mártást. Ízlés szerint, a tetejére szalonna kockákat teszünk.
210°C-os előmelegített sütőben, pirosodásig sütjük.
7. Tányérra tesszük a gombákat, és joghurtos öntettel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése