2014. szeptember 29., hétfő

Karfiollal töltött gombafejek

... megláttam, kipróbáltam, és nagyon nem bántam meg. :)

Elkészítéshez szükséges:
(3 fő részére)

9 db nagy gomba
1 csomag zöldhagyma (lehet vöröshagyma is)
1/2 csomag petrezselyemzöld
1 kis fej karfiol
ízlés szerint 2 szelet bacon szalonna
zsemlemorzsa
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán, vagy bármilyen kemény sajt
citromlé
bors

Besamel mártáshoz:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
6-8 dkg vaj
6 evőkanál liszt
szerecsendió
bors



ELKÉSZÍTÉS

1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, citromos vízben, puhára főzzük.

2. A gombák tönk részét kitörjük, és a fejeket meghámozzuk.
Egy tepsibe tesszük, és sózzuk, borsozzuk a kalapok belsejét.


3. A gomba tönköket, és a hagymát, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.


4. A dinsztelt gombát, beletöltjük a gomba fejekbe.


5. Elkészítjük a tejmártást besamel mártás ).
Melegen hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és alaposan elkeverjük.



6. A töltött gombára, rá tesszük a megfőtt karfiolokat, és a tetejére halmozzuk a 
sajtos besamel mártást. Ízlés szerint, a tetejére szalonna kockákat teszünk.
210°C-os előmelegített sütőben, pirosodásig sütjük.



7. Tányérra tesszük a gombákat, és joghurtos öntettel kínáljuk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése