... nagyon gyors, ízletes étel.
Elkészítéshez szükséges:
2 személy részére
25 dkg penne tészta ( használhatunk bármilyet helyette)
10 dkg szeletelt sonka
3 dl tejszín
10 dkg tömlős sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt (lehet bármilyen más, kemény sajt is)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kápia paprika
1 közepes sárgarépa
vaj
olívaolaj
bazsalikom
petrezselyemzöld
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A tésztának vizet forralunk, majd forrás után sózzuk, és kifőzzük benne a tésztát.
Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk, majd az apróra
vágott vöröshagymát megdinszteljük.
2. Közben a sonkát és a paprikát, apró kockára vágjuk.
4. Pár perc dinsztelés után, hozzá adjuk a sonkát, paprikát, a tömlős sajtot.
Felöntjük tejszínnel, és bele tesszük a reszelt trappistát, és a parmezánt.
Felöntjük tejszínnel, és bele tesszük a reszelt trappistát, és a parmezánt.
5. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemzölddel,
majd sűrűsödésig főzzük (kb 3-5 perc, tejszíntől függően).
majd sűrűsödésig főzzük (kb 3-5 perc, tejszíntől függően).
6. A megfőtt tésztát, egyenesen a mártásba szedjük
( 4-5 evőkanál főzővízzel együtt, így kihűléskor nem lesz "csiríz" a mártásból).
Alaposan elkeverjük, majd tálaljuk.
Díszítsük reszelt sajttal, paprika karikával, és bazsalikom levéllel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése