2014. november 22., szombat

Három sajtos penne

... nagyon gyors, ízletes étel.

Elkészítéshez szükséges:
2 személy részére

25 dkg penne tészta ( használhatunk bármilyet helyette)
10 dkg szeletelt sonka 
3 dl tejszín
10 dkg tömlős sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt (lehet bármilyen más, kemény sajt is)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kápia paprika
1 közepes sárgarépa
vaj
olívaolaj
bazsalikom
petrezselyemzöld
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A tésztának vizet forralunk, majd forrás után sózzuk, és kifőzzük benne a tésztát.
Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk, majd az apróra 
vágott vöröshagymát megdinszteljük.


2. Közben a sonkát és a paprikát, apró kockára vágjuk.



3. A dinsztelt hagymához, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és a reszelt sárgarépát.


4. Pár perc dinsztelés után, hozzá adjuk a sonkát, paprikát, a tömlős sajtot. 
Felöntjük tejszínnel, és bele tesszük a reszelt trappistát, és a parmezánt.



5. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemzölddel, 
majd sűrűsödésig főzzük (kb 3-5 perc, tejszíntől függően).



6. A megfőtt tésztát, egyenesen a mártásba szedjük 
( 4-5 evőkanál főzővízzel együtt, így kihűléskor nem lesz "csiríz" a mártásból).
Alaposan elkeverjük, majd tálaljuk.



Díszítsük reszelt sajttal, paprika karikával, és bazsalikom levéllel.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése