... a kínai konyha, egyik legkedveltebb étele.
Vegán lelkületűek, a csirkét kihagyva készítsék.
Elkészítéshez szükséges:
20 dkg csirkemell
3/4 zacskó spagetti tészta ( lehet durum tésztából is)
1 közepes fej vöröshagyma ( ha van otthon, használjunk lila-, és póréhagymát is)
4 gerezd fokhagyma ( vagy 3 teáskanál olajos fokhagyma)
4 db sárgarépa
szójaszósz
bors
só
Vegán lelkületűek, a csirkét kihagyva készítsék.
Elkészítéshez szükséges:
20 dkg csirkemell
3/4 zacskó spagetti tészta ( lehet durum tésztából is)
1 közepes fej vöröshagyma ( ha van otthon, használjunk lila-, és póréhagymát is)
4 gerezd fokhagyma ( vagy 3 teáskanál olajos fokhagyma)
4 db sárgarépa
szójaszósz
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A zöldségeket megtisztítjuk, sárgarépát apróra vágjuk.
A vöröshagymát nagyobb cikkekre daraboljuk, és kézzel szétválasszuk a leveleket
( lila hagymát szintén, póréhagymát karikára).
A csirkemellet szintén vékony csíkokra vágjuk.
2. A csíkokra vágott csirkemellhez adjuk hozzá a zúzott fokhagyma felét,
egy kevés szójaszószt, illetve borsot.
(Annyi szójaszószt adjunk hozzá, hogy ne ázzon benne a csirkemell, csak színezze a húst.)
3. Egy serpenyőben (wok) kevés olajat hevítünk.
(A legnagyobb lángon készítsük az ételt.)
Hozzá adjuk a sárgarépát, és folyamatos keverés mellett pirítjuk.
Amikor már kezd a sárgarépa pirulni, hozzá adjuk a zúzott fokhagyma maradékát, és a hagymákat.
4. Amikor kezd a zöldségek széle pirulni, kiöntjük egy tálba a keveréket.
A serpenyőt visszatesszük a tűzre, ismét adunk hozzá kevés olajat, és felforrósítjuk.
A forró olajba beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük.
5. Amikor kifehéredett minden hús, hozzá adunk egy kevés szójaszószt.
Nem főzzük benne, így ezt is kitesszük egy tálba.
6. A serpenyőt kitöröljük egy papírtörlővel, és egy kis olajat teszünk bele.
Amikor forró az olaj, hozzáadjuk a félbe tört spagettit.
(Használjunk csipeszt, mert azzal könnyebben tudjuk a tésztát kezelni.)
7. A tésztát folyamatosan mozgatjuk, így egyenletesen elkezdenek pirulni a tészták.
(Nem kell mindet megpirítani, csak a tónusa legyen pirított, azaz kb a felét.)
8. Amikor ezzel megvagyunk, öntsünk alá 2 dl vizet, és 1 dl szójaszószt.
Fedő alatt főzzük a tésztát, amíg félig meg nem puhul.
( Folyamatosan ellenőrizzük, és keverjük, különben odaéghet. Szükség szerint, öntsünk alá vizet.)
Amikor a tészta már majdnem megfőtt, vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a húst,
majd főzzük a tészta puhulásáig.
( Aki csípősen szereti, az most adjon hozzá erős paprikát.)
( A fedő nélküli főzéssel, a folyadék mennyiségét csökken, hogy ne legyen szaftos majd az ételünk.)
9. Amikor a tészta megfőtt, hozzá adjuk a zöldségeket, és alaposan elkeverjük.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
10. Tányérra rendezve tálaljuk. Erős paprikát, és szójaszószt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
A vöröshagymát nagyobb cikkekre daraboljuk, és kézzel szétválasszuk a leveleket
( lila hagymát szintén, póréhagymát karikára).
A csirkemellet szintén vékony csíkokra vágjuk.
2. A csíkokra vágott csirkemellhez adjuk hozzá a zúzott fokhagyma felét,
egy kevés szójaszószt, illetve borsot.
(Annyi szójaszószt adjunk hozzá, hogy ne ázzon benne a csirkemell, csak színezze a húst.)
3. Egy serpenyőben (wok) kevés olajat hevítünk.
(A legnagyobb lángon készítsük az ételt.)
Hozzá adjuk a sárgarépát, és folyamatos keverés mellett pirítjuk.
Amikor már kezd a sárgarépa pirulni, hozzá adjuk a zúzott fokhagyma maradékát, és a hagymákat.
4. Amikor kezd a zöldségek széle pirulni, kiöntjük egy tálba a keveréket.
A serpenyőt visszatesszük a tűzre, ismét adunk hozzá kevés olajat, és felforrósítjuk.
A forró olajba beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük.
Nem főzzük benne, így ezt is kitesszük egy tálba.
6. A serpenyőt kitöröljük egy papírtörlővel, és egy kis olajat teszünk bele.
Amikor forró az olaj, hozzáadjuk a félbe tört spagettit.
(Használjunk csipeszt, mert azzal könnyebben tudjuk a tésztát kezelni.)
7. A tésztát folyamatosan mozgatjuk, így egyenletesen elkezdenek pirulni a tészták.
(Nem kell mindet megpirítani, csak a tónusa legyen pirított, azaz kb a felét.)
8. Amikor ezzel megvagyunk, öntsünk alá 2 dl vizet, és 1 dl szójaszószt.
Fedő alatt főzzük a tésztát, amíg félig meg nem puhul.
( Folyamatosan ellenőrizzük, és keverjük, különben odaéghet. Szükség szerint, öntsünk alá vizet.)
Amikor a tészta már majdnem megfőtt, vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a húst,
majd főzzük a tészta puhulásáig.
( Aki csípősen szereti, az most adjon hozzá erős paprikát.)
( A fedő nélküli főzéssel, a folyadék mennyiségét csökken, hogy ne legyen szaftos majd az ételünk.)
9. Amikor a tészta megfőtt, hozzá adjuk a zöldségeket, és alaposan elkeverjük.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
10. Tányérra rendezve tálaljuk. Erős paprikát, és szójaszószt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése