2014. március 28., péntek

Csirkemell zöldséges tésztával

... a kínai konyha, egyik legkedveltebb étele.
Vegán lelkületűek, a csirkét kihagyva készítsék.

Elkészítéshez szükséges:

20 dkg csirkemell
3/4 zacskó spagetti tészta ( lehet durum tésztából is)
1 közepes fej vöröshagyma ( ha van otthon, használjunk lila-, és póréhagymát is)
4 gerezd fokhagyma ( vagy 3 teáskanál olajos fokhagyma)
4 db sárgarépa
szójaszósz
bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket megtisztítjuk, sárgarépát apróra vágjuk.
A vöröshagymát nagyobb cikkekre daraboljuk, és kézzel szétválasszuk a leveleket
 ( lila hagymát szintén,  póréhagymát karikára).
A csirkemellet szintén vékony csíkokra vágjuk.


2. A csíkokra vágott csirkemellhez adjuk hozzá a zúzott fokhagyma felét,
egy kevés szójaszószt, illetve borsot.
(Annyi szójaszószt adjunk hozzá, hogy ne ázzon benne a csirkemell, csak színezze a húst.)


3. Egy serpenyőben (wok) kevés olajat hevítünk.
(A legnagyobb lángon készítsük az ételt.)
Hozzá adjuk a sárgarépát, és folyamatos keverés mellett pirítjuk.
Amikor már kezd a sárgarépa pirulni, hozzá adjuk a zúzott fokhagyma maradékát, és a hagymákat.




4. Amikor kezd a zöldségek széle pirulni, kiöntjük egy tálba a keveréket.
A serpenyőt visszatesszük a tűzre, ismét adunk hozzá kevés olajat, és felforrósítjuk.
A forró olajba beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük.


5. Amikor kifehéredett minden hús, hozzá adunk egy kevés szójaszószt.
Nem főzzük benne, így ezt is kitesszük egy tálba.


6. A serpenyőt kitöröljük egy papírtörlővel, és egy kis olajat teszünk bele.
Amikor forró az olaj, hozzáadjuk a félbe tört spagettit.
(Használjunk csipeszt, mert azzal könnyebben tudjuk a tésztát kezelni.)


7. A tésztát folyamatosan mozgatjuk, így egyenletesen elkezdenek pirulni a tészták.
(Nem kell mindet megpirítani, csak a tónusa legyen pirított, azaz kb a felét.)



8. Amikor ezzel megvagyunk, öntsünk alá 2 dl vizet, és 1 dl szójaszószt.
Fedő alatt főzzük a tésztát, amíg félig meg nem puhul.
( Folyamatosan ellenőrizzük, és keverjük, különben odaéghet. Szükség szerint, öntsünk alá vizet.)
Amikor a tészta már majdnem megfőtt, vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a húst,
majd főzzük a tészta puhulásáig. 
( Aki csípősen szereti, az most adjon hozzá erős paprikát.)
( A fedő nélküli főzéssel, a folyadék mennyiségét csökken, hogy ne legyen szaftos majd az ételünk.)



9. Amikor a tészta megfőtt, hozzá adjuk a zöldségeket, és alaposan elkeverjük. 
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. 



10. Tányérra rendezve tálaljuk. Erős paprikát, és szójaszószt kínálunk hozzá.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése