2014. március 27., csütörtök

Medvehagyma krémleves


... itt a szezonja, hát fogyasszuk egészséggel. :)

Elkészítéshez szükséges:

1 csomag medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya
2 leveskocka, vagy 1 liter húsleves
3 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj

bors
(Diétázók használhatnak keményítőt, vagy több burgonyát az olaj, és a liszt helyett.)

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy liter vízbe, beletesszük a leveskockákat (ha van, használjunk 1 liter húslevest).
Adjuk hozzá a megtisztított, apróra vágott burgonyát, a megtisztított, 
durvára vágott medvehagymát, és a fokhagymát.
Fedő alatt főzzük addig, amíg a burgonya elkezd szétfőni.



 2. Egy turmix segítségével, pépesítsük az alapanyagokat.


 3. Tegyük vissza a tűzhelyre, és forraljuk fel.
Olajból és a lisztből, készítsünk rántást, amit a felforrt leveshez adunk.
(Ne feledjük, a rántás habozzon, a leves forrjon, így biztosan nem lesz csomós.)
Aki nem diétázik, adhat hozzá egy kis tejszínt, és/vagy vajat, ettől krémesebb lesz a leves.


 4. Kiforraljuk, majd reszelt sajttal tálaljuk.
Friss, vagy pirított kenyeret / bucit kínálunk hozzá .


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése