2014. április 23., szerda

Tepsis debreceni

... íme egy egyszerűen elkészíthető étel.

Elkészítéshez szükséges:

burgonya
boltban vásárolt mini kolbász, vagy debreceni.
ételízesítő, vagy fűszersó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, vagy 3 teáskanál fokhagymás praktika
olaj

ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított burgonyát, cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk egy kevés olajjal.
Megszórjuk ételízesítővel (fűszersóval).
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a szeletekre vágott hagymát.



2. A tepsiben alaposan elkeverjük a fűszerezett burgonyát, és közepes lángon, berakjuk a sütőbe.



3. A kolbászkákat előkészítjük. Lemossuk róla a páclét, majd egy hústűvel megszurkáljuk.



4. 15 perc sütés után, a burgonyát megforgatjuk, majd tetejére tesszük a kolbászokat.
Vissza tesszük a sütőbe, és 10 percenként átforgatjuk, egészen elkészülésig.
(Kolbásztól függ, hogy szétreped e, vagy sem.)




5. Az elkészült burgonyás kolbászt, egy tálra halmozzuk, és idény zöldségekkel tálaljuk.
Mellé ketchupot, mustárt, majonézt kínálunk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése