2014. május 5., hétfő

Puffancs

... nekem jobban tetszik a hamburger zsemle kifejezés.

Elkészítéshez szükséges:
(4 puffancshoz)
340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
2 tojás sárgája
20 g élesztő
4 g só
165 ml tej

2 tojás sárgája a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS

1. Tejben feloldjuk az élesztőt, és a porcukrot. Egy tálba tesszük az összes alapanyagot, és hozzá öntjük a tejes-élesztős keveréket. Az alapanyagokat összekeverjük egy tálba, 
és meleg helyen, 25 percig kelesztjük.


2. A kelesztést követően, a tésztát átgyúrjuk, és 4 részre osztjuk.
Gömbölyű zsemléket formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tojás sárgákat elkeverjük, és megkenjük a zsemlék tetejét.


3. Meleg helyen, kétszeresére kelesztjük (kb 20 perc), 
majd ismét megkenjük a tetejüket a tojás sárgájával.
Ízlés szerint, szezámmaggal megszórjuk.


4. 180-190°C-os sütőben, 12-15 perc alatt, készre sütjük.
Sütés után, rácsra helyezve, hagyjuk kihűlni.


5. Én hamburgerként készítettem el, és tojássalátát kínáltam hozzá.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése