... egyszerűen elkészíthető, tradicionális leves.
Elkészítéshez szükséges:
10 dkg tarhonya
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 közepes burgonya
1 paradicsom
1 paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma vagy 2 teáskanál fokhagymás praktika
3 karika füstölt kolbász (ízlés szerint, lehet több is)
petrezselyemzöld
zeller zöld
5 evőkanál olaj
pirospaprika
bors
só/ételízesítő
Elkészítéshez szükséges:
10 dkg tarhonya
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 közepes burgonya
1 paradicsom
1 paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma vagy 2 teáskanál fokhagymás praktika
3 karika füstölt kolbász (ízlés szerint, lehet több is)
petrezselyemzöld
zeller zöld
5 evőkanál olaj
pirospaprika
bors
só/ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. A zöldségeket megtisztítjuk, és összedaraboljuk.
2. A felmelegített olajhoz, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát,
a zúzott fokhagymát, és a kolbászt.
3. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzá adjuk a fehér, és sárgarépát.
4. Pár perc dinsztelés után, hozzáadjuk a tarhonyát.
5. Amikor a tarhonya kezd pirulni, hozzá adjuk az apróra vágott
paradicsomot, paprikát, és az őrölt pirospaprikát.
6. Amikor elkevertük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és hozzá adjuk a kockára vágott burgonyát.
Ételízesítővel, borssal, esetleg paprika krémmel ízesítjük.
7. Petrezselyem, és zeller zölddel megszórjuk, és készre főzzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése