2014. május 5., hétfő

Tarhonya leves

... egyszerűen elkészíthető, tradicionális leves.

Elkészítéshez szükséges:

10 dkg  tarhonya
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 közepes burgonya
1 paradicsom
1 paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma vagy 2 teáskanál fokhagymás praktika
3 karika füstölt kolbász (ízlés szerint, lehet több is)
petrezselyemzöld
zeller zöld
5 evőkanál olaj
pirospaprika
bors
só/ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és összedaraboljuk.


2. A felmelegített olajhoz, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, 
a zúzott fokhagymát, és a kolbászt.



3. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzá adjuk a fehér, és sárgarépát.


4. Pár perc dinsztelés után, hozzáadjuk a tarhonyát.


5. Amikor a tarhonya kezd pirulni, hozzá adjuk az apróra vágott
paradicsomot, paprikát, és az őrölt pirospaprikát.



6. Amikor elkevertük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és hozzá adjuk a kockára vágott burgonyát.
Ételízesítővel, borssal, esetleg paprika krémmel ízesítjük.


7. Petrezselyem, és zeller zölddel megszórjuk, és készre főzzük.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése