2014. október 3., péntek

Karfiol mozzarellával sütve

... nagyon laktató étel. Bármilyen megmaradt zöldségből elkészíthető.

Elkészítéshez szükséges:

1 kis fej karfiol
200 g mozzarella sajt (lehet natúr, vagy ízesített)
1 csomag bacon szalonna
citromlé
bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, citromos vízben puhára főzzük.


2. Egy edényt ízlés szerint béleljünk ki szalonnával úgy,
 hogy a szalonna kilógjon az edényből.


3. Tegyük bele a lecsepegtetett karfiol felét, és alaposan nyomkodjuk le.
A tetejére tegyük a szeletelt mozzarella sajtot. Kevés sóval, és borssal szórjuk meg.



4. A maradék karfiolt halmozzuk a sajt tetejére, és alaposan nyomkodjuk le.
(Ha látjuk, hogy folyik ki egy kis lé, akkor azt öntsük le.)



5. A szalonnákat hajtsuk rá a karfiolra.


6. 230 °C-ra előmelegített sütőben, készre sütjük.
Tálaláskor joghurtos mártást kínálunk hozzá.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése