... nagyon laktató étel. Bármilyen megmaradt zöldségből elkészíthető.
Elkészítéshez szükséges:
1 kis fej karfiol
200 g mozzarella sajt (lehet natúr, vagy ízesített)
1 csomag bacon szalonna
citromlé
bors
só
ELKÉSZÍTÉS
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, citromos vízben puhára főzzük.
2. Egy edényt ízlés szerint béleljünk ki szalonnával úgy,
hogy a szalonna kilógjon az edényből.
3. Tegyük bele a lecsepegtetett karfiol felét, és alaposan nyomkodjuk le.
A tetejére tegyük a szeletelt mozzarella sajtot. Kevés sóval, és borssal szórjuk meg.
A tetejére tegyük a szeletelt mozzarella sajtot. Kevés sóval, és borssal szórjuk meg.
4. A maradék karfiolt halmozzuk a sajt tetejére, és alaposan nyomkodjuk le.
(Ha látjuk, hogy folyik ki egy kis lé, akkor azt öntsük le.)
(Ha látjuk, hogy folyik ki egy kis lé, akkor azt öntsük le.)
6. 230 °C-ra előmelegített sütőben, készre sütjük.
Tálaláskor joghurtos mártást kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése